Circus Movimento bij Jeugdvakantieland

gerachearleaderCircus Movimento is er een voorstander van om kinderen meer te laten bewegen, maar dan op een leuke manier. Vandaar ook de naam Movimento. Kinderen in Rotterdam en omgeving konden in de laatste weken van de zomervakantie  2016 op een bijzondere manier profiteren van volop beweging op een leuke manier, via #Jeugdvakantieland. Ook in 2017 zal Circus Movimento van de partij zijn. 

10 dagen lang lekker bewegen en leren

Bezoekers kunnen ieder jaar 10 dagen lang van 10:00 tot 16:00 uur spelen en bewegen in 6 hallen voor 5 euro, Rotterdampashouders kunnen voor 1 euro een hele dag spelen. jeugdvak3Vergelijk dat maar eens met een dagje Efteling voor 45 euro pp. Dit is eigenlijk wel net zo leuk!
Circus Movimento/De Leeuw Circusevents staat op Jeugdvakantieland met een bijzonder goed bezochte circusspeelplaats. Jeugdvakantieland is een prachtig voorbeeld van hoe je de jeugd leert stimuleren om te sporten en bewegen, welke gemeente is niet bezig met dit soort projecten???
Jeugdvakantieland biedt 2 weken speelplezier

Kinderen gaan hier de hele dag hun gang op springkussens, trampolines, waterglijbanen en andere glijbanen, ze kunnen kennis maken met diverse sporten, zoals voetbal, judo, circus, dansen in diverse vormen, spelen met lego, goocheltrucs, kijken naar modelbouwboten, kennis maken met dieren, computers slopen, kennis jeugdvak2maken met het Rode Kruis en nog veel meer. Eigenlijk zonde dat dit evenement niet permanent te vinden is in Rotterdam, het hele jaar door, maar slechts 2 weken in de zomervakantie. En al helemaal bewonderenswaardig dat dit een initiatief is van 1 ondernemer, die vooral het nut ziet van zo’n prachtige speel- en ervaringsplaats voor de jeugd nadat de gemeente Rotterdam deze evenementen wilde schrappen. Zulke dingen moet je koesteren. In 2017 komen er weer hele nieuwe onderdelen bij Jeugdvakantieland.

Eenwieleren op een Zen manier

Voor Circus Movimento is het een mooie manier om kinderen en hun ouders kennis te laten jeugdvak5maken met een leuke vorm van balanceren, op eenwielers, niet met stress erop klimmen en eraf knikkeren, maar een manier om volkomen Zen kennis te maken met je eigen balans, mits je luistert naar de goede instructies en je bewust te worden van je lichaamshouding en ademtechniek. Heel wat deelnemers hebben hun balans gevonden op de eenwielers, en er zijn diverse doordouwers geweest die een halve dag bleven om vervolgens hal 4 en 2 onveilig te maken op de eenwieler.

Ook voor volwassenen

Zelfs twee volwassenen vonden opnieuw het eenwieleren uit. Ook de hoelahoep, het strakke koord, de jongleermaterialen, de grote circusbal, kortom, de hele circusspeelplaats werd goed gewaardeerd door veel bezoekers, die nog regelmatig terugkwamen om nieuwe dingen te verkennen. Circus Movimento staat ook dit jaar weer met Jasper Klinkenberg, goochelaar en jongleur in Ahoy in Rotterdam. Jasper stimuleert veel kinderen jeugvak1om verder te gaan met hun eigen technieken. Ook voor talentontwikkeling is Jeugdvakantieland een fantastisch evenement, dat hopelijk nog vaak zal worden georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Foto’s zijn gemaakt door Mick Otten