Over mij

Informatie:
Gera de Leeuw
info@circusevents.nl
0
651462953

 

 

Gera de Leeuw maakt in 2002 kennis met de circuswereld via het Nederlandse Magic Circus. Al snel vindt ze het jammer dat zo'n prachtige circustent maar voor 1 voorstelling per dag wordt gebruikt. Daar mag ze persoonlijk verandering in brengen. De circusdirecteur Maurice Veldkamp stelt zijn tent beschikbaar voor leuke dingen buiten de voorstelling om. En dat is het begin van De Leeuw Circusevents. Bij de start zijn er veel circusworkshops voor volwassenen in de vorm van vrijgezellenparty's in het echte circus, familie-reünies en bedrijfsfeesten. Later wordt dit uitgebreid naar het geven van circuslessen voor scholen en kinderpartijtjes. Tot 2008 worden hiervoor voornamelijk circusdocenten uitgenodigd, maar dan is er die buitenkans om een echte opleiding voor circusbegeleider te volgen via Circomundo, het overkoepelende orgaan voor alle jeugdcircussen. Deze organisatie wil vooral de jeugdcircussen en hun docenten professionaliseren en bijstaan.
Een jaar lang volgen er in de weekends trainingen bij een aantal circusscholen in Nederland, zoals Rotjeknor in Rotterdam, Elleboog en Boost in Amsterdam, Santini in Groningen en Poehaa in Arnhem en een stageperiode bij Jeugdcircus Miloco in Leiden. De finale is in 2010 bij de collega's in Vlaanderen, bij het Circuscentrum.
Wat een schitterende mooie carrièreswitch op je 50ste. En het leven is nog steeds mooi. Nu in 2017 alweer 15 jaar een eigen bedrijf, mooi opgebouwd vanuit de wao. En met na hard oefenen en werken een schitterend certificaat.

Inmiddels is het meer dan circus, het is een bewegingstechniek met behulp van circusmaterialen, waarmee je de werking van het brein kunt optimaliseren en stimuleren. Eigenlijk zou circus een standaard vak moeten worden op iedere basisschool. Immers, er is al jaren geleden bewezen dat hoe meer een kind beweegt, hoe meer zo'n kind leert. Wie beweegt ontwikkelt zich beter. Lees dit artikel nog maar eens. 

 Lees hier meer over het werk van Gera: circusacts_krantenartikel

Meer informatie:
Gera de Leeuw
info@circusevents.nl
0
651462953

 

Voor personeelsfeesten en familiereünies, echte circuslessen voor volwassenen:
De Leeuw Circusevents

Voor lessen in het onderwijs, op evenementen, kinderpartijtjes, www.circusmovimento.nl 
Voor lessen aan mensen met dementie/alzheimer is onlangs een prachtige training ontwikkeld. 
Alzheimer in Beweging.